Pentuja?

Ei vapaita pentuja tällä hetkellä.

Tällä hetkellä ei ole varmistuneita pentusuunnitelmia tulevaisuuteen, mutta toivottavasti viimeistään ensi vuonna joku pentuekin toteutuisi. Pahoittelut mahdollisesta vastaamisviiveestä sähköpostikyselyihin, vastailen aina kerralla keskitetysti useammalle, kun kyselyjä tulee kuitenkin viikottain. Ja jos vastausta ei kuulu, niin saa toki kysellä uudestaankin, joskus on joku jäänyt tulematta perillekin tai jäänyt muuten huomaamatta!

Jos otat yhteyttä sähköpostitse, kerrothan vähän minkälaiseen kotiin pentu tulisi, eli perheestäsi, koirahistoriastasi, harrastuskiinnostuksistasi ja sen sellaisesta. Ensisijaisesti etsin aktiivisia koteja, joissa koiran kanssa mahdollisesti myös ollaan kiinnostuttu erilaisista harrastuksista ja koiran terveystutkimuksista. Minulle on kasvattajana tärkeää tietää, millaisia ominaisuuksia jalostustyö tuottaa ja tätä varten pentueiden tutkituttaminen kattavasti on tärkeää. Koska rodun paimennusominaisuuksien säilyttäminen on minulle myös tärkeää, olisi upeaa jos kasvattini pääsisi ainakin kertaalleen kokeilemaan taipumuksiaan paimennuksessa, esimerkiksi lampailla tai poroilla.

Olen mahdollisesti myös kiinnostunut sijoittamaan jokaisesta pentueesta pennun/pentuja, joten jos olet kiinnostunut sijoituspennusta, kerro siitäkin!

Pennut kasvavat omakotitalossa meidän ihmisten ja perheen koirien keskellä ja pääsevät ulkoilemaan myös kotipihaa kauempana. Pentujen kanssa tullaan touhuamaan kovasti, että ne leimautuisivat ihmiseen ja tottuisivat käsittelyyn. Niitä tutustutetaan erilaisiin ääniin ja ympäristöihin, mutta lisäksi tarjotaan myös mahdollisuus rauhoittumiseen ja lepoon, sillä liika stressi ei ole pennuille hyväksi. Pennut saavat myös tavata vieraita muutaman viikon ikäisestä eteenpäin rajoitetusti.

Kasvattini luovutetaan mikrosirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennun hinnasta palautan 100 euroa, kun pentu on virallisesti tutkittu lonkkien, kyynärien, polvien ja silmien osalta. Lisäksi palautan 30 euroa, jos koira käy luonnetestissä. Tämä siksi, että rodun kannalta jokainen terveystarkastettu/luonnetestattu koira on tärkeä osanen, vaikka sitä itseään ei välttämättä käytettäisikään jalostukseen. Olen itse kasvattieni omistajien käytössä parhaani mukaan aina kun on vain tarvetta, niin pienissä kuin suurissakin asioissa, iloissa ja murheissa.